CHAMPAGNE GODIN & FILLES
“Vigneronnes passionnées”
Et stenkast øst for Reims, i den lille by Berru, ligger Champagne GODIN & Filles. Vingården drives til daglig af familiens tre døtre, Elise, Alexia og Julie, som er 4. generation af Godin familien.
Til trods for at vingården ligger i hjertet af Pinot Noir land, har man valgt at fokusere primært på Chardonnay druen. Dette afspejles i sortimentet, som består af 3 Blanc de Blancs champagner, en rosé champagne og et blend (Chardonnay, Pinot Noir, Meunier).
I de første mange år ernærede familien sig ved at dyrke druer og sælge dem til de store huse og konsortier. I dag har man suppleret forretningen med produktion af sine egne champagner, dog i et meget begrænset omfang.
MAURO SEBASTE
“Our one and only goal is to produce high quality wines”
Efter at have forladt familiens firma i 1991, grundlagde Mauro umiddelbart herefter vingården, som man kender den i dag. Vineriet ligger i Alba, og de tilhørende 30 hektar vinmarker, ligger fordelt i områderne Alba, Barolo, Nizza og Alta Langa.
Oprindeligt var det Mauro’s mor, Sylla Dogliani, der med glødende pionerånd startede familiens vineventyr. Dermed såede hun også de frø, som sidenhen udviklede sig til Mauro’s store passion for vin.
I dag producerer vingården årligt 150.000 flasker fordelt på to serier, Selection og Classic. Porteføljen er udpræget piemontesisk, med et par afstikkere lavet på Viognier, Chardonnay og Pinot Noir.
Spørger man Mauro direkte, ser han sig selv som en mellemting mellem en traditionalist og modernist.
MONTEROSOLA
“A new-breed of freshthinking winemakers”
I hjertet af Toscana, midt imellem Chianti, Bolgheri og Montalcino, ligger MonteRosola på toppen af en bakke med udsigt over vinmarker så langt øjet rækker. Med flere af Toscanas verdenskendte producenter i baghaven, har man turde at tage udfordringen op, og producere vine på niveau med hvad andre har brugt årtier på at opbygge. Vinene laves både på de klassiske italienske druer, såvel som på de store internationale druer.
Vingården ejes af Thomaeus-familien, og ledes til daglig af winemaker Michele Senesi. I perioden fra 2015 til 2019 blev vingården renoveret fra top til tå, indvendigt såvel som udvendigt, og fremstår i dag som en topmoderne produktion, hvor sustainability går hånd i hånd med produktion af kvalitetsvine.