Beskrivelse
Om Per Terras
Per Terras er lavet på 100% Cabernet Franc i kombination med brug af træfade.
Som de har for vane hos MonteRosola, så håndhøstes druerne for at få kun de bedste i flasken. Det gælder også for denne vin. Både ved høsten, men også i den efterfølgende vinificering, har druerne været igennem en skarp kontrol, så kun de bedste af de bedste ender i vinen.
Fra sorteringsbordet bliver druerne ved tyngdekraften ledt ned i betonbeholdere, hvor de i tre uger gennemgår gæringsprocessen og maceration. Det giver vinen struktur og karakter, og gør tanninerne runde og bløde.
Herefter gennemgår vinen den malolaktiske gæring, for til sidst at lagre 15 måneder i franske egetræsfade.
Når du møder Indomito i glasset, ser du en vin med en dyb ‘ruby’ rød farve. I næsen møder du solbær, brombær, urter fra Middelhavet og krydderier fra faddet. Tanninerne er til stede, men samtidig silkebløde. Vinen er i flot balance med høj intensitet og lang eftersmag.
Per Terras kan nydes allerede nu, men den har potentiale til at ligge flere år i kælderen, under forudsætning, at du kan lade den ligge.
Hvad siger anmelderne?
Per Terras har været forbi James Suckling, som ikke var i tvivl. Her er en elegant vin, der er kælet for. Læs her, hvad han sagde.
93 points – James Suckling
“Intriguing nose of bush and briar with a hint of seashell also to the forest-berry fruit. Medium-bodied with an intense bead of fruit that is starting to latch onto the fine, lightly firm tannin. Elegant feel to this Cabernet Franc, with decent length. Very refined. Very drinkable now, but will be achieve even greater integration with another year or two in the bottle. Try from 2024.”
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.